Botox® / Dysport®: Meest beproefde therapie met langdurig effect bij rimpels

Rimpels worden in de eerste plaats veroorzaakt door de spieren die eronder liggen. De richting van de rimpel staat altijd haaks op de richting van de onderliggende spiervezels die de rimpel veroorzaken. Elke spier is opgebouwd uit een grote hoeveelheid spiervezels. Door nu een aantal vezels te ontspannen zal de rimpel verstrijken. Spiervezels die voor langere tijd worden ontspannen zullen na verloop van tijd (een jaar) slanker worden.

Botox®/Dysport®, zijn merknamen voor dezelfde werkzame stof, botuline toxine. Ingespoten in een beperkt aantal spiervezels zal Botox®/Dysport® ervoor zorgen dat rimpels verstrijken en verdwijnen. Na gemiddeld drie behandelingen verspreid over een jaar zal de onderliggende spier zoveel slanker zijn dat daarna nog slechts een onderhoudsbehandeling per jaar nodig is. Als wordt besloten met de (onderhouds-)behandeling te stoppen zal na verloop van enkele maanden de werking van het botuline toxine ongedaan worden gemaakt door het lichaam zelf en zullen de rimpels wederkeren.

De behandeling zelf neemt slechts enkele minuten in beslag en is door gebruik van zeer dunne naaldjes nauwelijks pijnlijk. Vrijwel iedereen kan na behandeling onmiddellijk de normale bezigheden hervatten. Het effect van de behandeling is na enkele dagen zichtbaar en toont een zeer natuurlijk resultaat. De aangezichtsspieren die de rimpels veroorzaakten worden immers niet verlamd maar slechts minder krachtig gemaakt. U behoudt dus uw normale mimiek maar dan zonder die ontsierende rimpels. Als er al bijwerkingen optreden zijn deze altijd voorbijgaand en nooit ernstig. Behandeling is veilig.

Botox®/Dysport® is bijzonder geschikt voor het behandelen van fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Klik hier om resultaten van de behandeling met Botox te zien.